მოგესალმებით დღეს გაგაცნობთ მესხურ ტრადიციულ კერძებს რომელიც მივიწყებას მიეცა ამ პოსტში გიამბობთ საჭმელ ყაისაფაზე

 

ინგრედიენტები:

 

ვაშლის ჩირი
ჭანჭურის ჩირი
მსხლის ჩირი
ბლის ჩირი
კომშის ჩირი
ლეღვის ჩირი
ატმის ჩირი
ქლიავის ჩირი
გარგრის ჩირი
წირნის ჩირი
პანტის ჩირი


და ასე შემდეგ ყველა ხილის ჩირი შეგიძლია გამოიყენი რაც გაქვს

 

სასურველია ერბო და თუ არ გაქვს ზეთიც წავა
ცოტა ფქვილი
მარილი
შაქარი
მწვანილი ყველა გემოვნებით

 

მომზადება

 

ავადუღებთ წყალს ქვაბით შიგ ჩავყრით ჩირს რაც გვაქ ან რაგ გვინდა
მერე ცალკე ტაფაზე მოვწვავთ ხახვს წვრილად დაჭრილს ერბოში (ზეთი) გავაწითლებთ და ჩავასხამთ ქვავში მერე ქვაბში ამოვუკიდებთ ცოტაოდენ ფქვილს რომ ცოტა გასქელდეს და უფრო ნოყიერი გახდეს მარილი გემოვნებით ვისაც უნდა შეუძლია შაქარიც უყოს ბოლოს კვერცხი ( მაგრამ კვერცხს ყველა არ უკეთებს ანუ გემოვნებაზეა თუ გიყ